איך בוחרים סילוקית לאסלה?

סילוקית היא השם הנפוץ בציבור למשאבות ניקוז שמיוצרות על ידי חברות שונות ברחבי העולם. מדובר במשאבות המאפשרות להתחבר לרשת הביוב המרכזית גם כשנקודת המוצא נמצאת כמה מטרים מתחתיה או במרחק אופקי ממנה. הסילוקית יכולה להתאים למגוון רחב של מכשירי קצה, החל בכיורים ועד לאסלות, כאשר סילוקית לאסלה חייבת כמובן להכיל סכינים הקוצצות את החומרים המוצקים.

אם כן, אין מוצר אחד ויחיד שנקרא "סילוקית" וגם אין רק סוג אחד של סילוקית לאסלה. המוצרים לאסלה נבדלים זה מזה בקשת רחבה של פרמטרים, החל בעוצמת המנוע ומספר המכשירים שניתן לחברם אליהם, ועד למוניטין של היצרנית והאחריות הניתנת. כמובן שגם מציעים על כל סילוקית לאסלה מחיר שונה. מכאן עולה השאלה המתבקשת, כיצד בוחרים את המוצר המתאים באופן נכון, חכם וחסכוני? התשובות לפניכם.

 

מה אתם צריכים מהסילוקית?

קודם כל, אם אתם צריכים סילוקית לאסלה סימן שאתם מעוניינים לחבר חדר שירותים תחתי אל קו הביוב באופן הפשוט והמשתלם ביותר. ואולם, כל חדר שירותים הוא בעל מאפיינים מיוחדים ולכן דורש סילוקית לאסלה שמתאימה לו, לא עם יכולות גבוהות מדי כי אז תשלמו יותר מהדרוש, ובוודאי לא פחות מדי כי אז לא תקבלו מענה הולם.

אם כן, הדבר הראשון שצריך לוודא הוא את עוצמת המנוע, שממנו נגזר גובה ההרמה המקסימאלי של המשאבה. לדוגמא, ישנן סילוקיות בעלות מנוע של 350W המסוגלות להעלות את המים עד לגובה 5 מטרים, ולעומת זאת משאבות של 420W המעלות מים עד ל- 8 מטרים, ואף מנועים של 600Wשיכולים להעלות מים עד ל- 11 מטרים. לכן יש לבחון את הגובה האנכי בין רצפת חדר השירותים ובין נקודת ההתחברות האפשרית למערכת הביוב.

דבר שני שיש להבין הוא אילו מכשירים נוספים תרצו לחבר לסילוקית. לדוגמא, יש מערכות שניתן לחבר אליהן מלבד אסלה גם מקלחת, בידה וכיור, ולעומת זאת משאבות שמתאימות גם למדיח כלים, מכונת כביסה ומכשירי קצה של מטבח (בנוסף למוצרים שכבר הזכרנו). ההבדל ניכר בין היתר ביכולתה של המשאבה לטפל במים בטמפרטורות גבוהות, כאשר ישנן מערכות המתאימות למים עד 100 מעלות, ואילו אחרות טובות למים עד 50 מעלות או 35 מעלות. כמובן שמדיח כלים ומכונת כביסה משחררים מים בטמפרטורות יחסית גבוהות ויש לבחור משאבה הולמת.

קיימים היבטים נוספים בהם נבדלות משאבות סילוקית זו מזו, כגון רמת האטימה שלהן, קוטר היציאה של הצינור ועוד. נקודה שבמיוחד חשוב לשים אליה היא תקופת האחריות הניתנת על המשאבה ומה היא כוללת, שכן ישנן משאבות המגיעות עם שנה, שנתיים ואף שלוש שנות אחריות. מעבר לכך, אם העיון במפרטים הטכניים אינו מובן לכם מספיק, ואפילו אם נראה לכם שאתם מבינים, תמיד כדאי לפנות אל איש מקצוע בעל ניסיון בסילוקיות והתקנתן. אין ספק שעדיף לקבל ייעוץ והסברים מקצועיים מאשר להוציא את כספכם על מערכת שאינה מתאימה.
 

השוואת מחירים של סילוקיות

כמו בכל תחום גם בבחירה של סילוקית לאסלה יש משמעות למחיר, המושפע ממגוון פרמטרים כגון יצרנית המשאבה, סוג המשאבה, עוצמתה, תכונות מיוחדות, וכן תוספות כמו סילוקית כשרה לשבת, סילוקית לאסלה תלויה וכדומה. מעבר לכך, כל יבואן ואיש מקצוע שתפנו אליו עשוי להציע על סילוקית לאסלה מחיר מעט שונה, גם אם מדובר באותו הדגם, כאשר טווח המחירים המקובל נע בין כ- 2,600 ל- 4,500 ₪ כתלות בפרמטרים השונים. אז היו צרכנים נבונים, השוו בין הצעות מחיר לסילוקית עצמה ולהתקנתה, והתייעצו עם איש המקצוע לגבי בחירה נכונה של מכשיר מתאים. במידת הצורך, הצוות של Drain-Pump ישמח לספק ייעוץ ואף להכווין אתכם לבעלי מקצוע מיומנים, אמינים ומנוסים.