סילוקית היא משאבת ניקוז שאותה ניתן להתקין בבתים, משרדים, מפעלים, מרתפים, חניונים ועוד מגוון מבנים. הגורם המשותף לכל אלו הוא שצנרת הביוב הראשית של העירייה או המעוצה המקומית איננה זמינה לפינוי המים והפסולת שהם מכילים. זאת מאחר שהצנרת הראשית עוברת במפלס גבוה יותר או מרוחק מהמוצר, כמו למשל אסלה, מכונת כביסה, כיור, מדיח כלים, מקלחת וכדומה. במאמר הבאות נסקור את דרך פעולתה של המשאבה הזאת.

אז איך סילוקית עובדת?

אנשים רבים שמתחילים להתעניין בפתרונות עבור הסוגיות המתוארות לעיל רוצים לדעת איך סילוקית עובדת. עבורם מיועד מאמר זה ונתחיל בכך שנסביר שסילוקית מורכבת בעיקרון ממיכל, משאבה, סכינים וצינורות. למיכל זה יש חיבור גדול המיועד להתחבר אל האסלה, וכמו כן יכולים להיות חיבורים יותר קטנים המתאימים למוצרים נוספים כאשר השימוש בהם הוא אופציונאלי. כלומר, ניתן לחבר את הסילוקית רק לאסלה, רק למקלחת, רק לכיור וכדומה, וגם לחלקם או לכולם יחדיו. ואולם, במידה שקיים צורך לטפל במים בעלי מאפיינים מיוחדים, כמו למשל בטמפרטורות גבוהות, יש לוודא שקונים סילוקית מתאימה במאפייניה. ראה עוד על משאבות הניקוז- אילו פתרונות הן נותנות.

אם כן, המיכל מחובר אל מכשיר הקצה ובתוך המיכל ישנה משאבה המסוגלת להימצא ולעבוד בתוך מים, והיא נקראת משאבה טבולה. למשאבה הזו גם מחוברת סכינים מיוחדים שתפקידן לחתוך לחתיכות קטנות את החלקים המוצקים, למשל ניירות טואלט וצואה המגיעים מהאסלה, וזאת למניעת סתימות. כאשר המים במיכל מגיעים אל רף עליון מסוים, יש חיישן המתריע על כך או מצוף המפעילים את המשאבה בצורה אוטומטית. כעת המשאבה מזרימה את המים דרך פתח עליון במיכל לעבר צינורות המחברים אותו באופן אופקי או אנכי אל צנרת הביוב המרכזית.

מה נדרש מסילוקית טובה?

אחרי שהסברנו איך סילוקית עובדת, נסביר על מנת לעשות את עבודתה נאמנה היא צריכה לעמוד במספר קריטריונים. ראשית, היא צריכה להיות אטומה היטב למניעת נזילות. שנית, היא צריכה להיות בעלת מנוע מספיק חזק על מנת להעביר את המים אל צנרת הביוב. שלישית, עליה להיות בעלת המאפיינים הדרושים כגון מספר חיבורים מתאים למספר מכשירי הקצה, או יכולת לעבוד בטמפרטורות הולמות. מעבר לכך, במידה שבעלי הסילוקית והמשתמשים בה הינם אנשים שומרי מצוות, הרי שעליה להיות מסוגלת לעבוד מבלי לחלל שבת. לצורך זה קיים פתרון ייעודי לשבת, מעין שעון שבת הגורם לסילוקית לעבוד אוטומטית כל שבע דקות, בין אם נעשה שימוש באסלה או שלא נעשה שימוש בה.